HAFF infobrev

HAFF infobrev

Höstterminen och därmed året är nästan slut och vi vill passa på att önska alla en god jul och samtidigt informera er om Hardebergas föräldraförening (HAFF)

Julpresent till skolan

Inför Julmarknaden uppstod idén att ge skolan en julpresent från alla föräldrar. Presenten är till för att visa vår uppskattning till skolan för det arbete de gör, samt ge lite stöd efter ett minst sagt händelsefullt förra år.

Vi har redan fått in bidrag från många föräldrar för presenten, men vill ändå uppmana alla som vill visa sin uppskattning till skolan att göra ett litet bidrag.

Bidraget kan Swishas till 0703423452 med ”HAFF Julpresent” som meddelande.

HAFF hemsida

Sedan mitten av oktober har HAFF sin egen hemsida:
https://www.lundswaldorfforaldrar.se
Vi försöker att hålla den uppdaterad och fylla den med info om olika aktiviteter och projekt som vi organiserar och om tillfället ges med intressanta artiklar och intervjuer.

Skolbussprojekt

Skolbussarna är en ständig återkommande diskussionspunkt. Vissa elever har mer nytta av dem än andra och ibland kan ändringar ha stora konsekvenser för enskilda elever.

Vi vill försöka samla föräldrarnas skolbussfrågor och förslag och om möjligt komma med förslag till skolan. En viktig del av projektet är skolbusskartan, där vi nu även la till anonymiserade (ungefärliga) elevadresser som kartlager och några anslutande busslinjer.

För att kunna hantera elevadresser, har vi skrivit en GDPR-policy, som ni gärna får läsa.

Just nu behöver vi föräldrarnas hjälp för att få veta hur barnen använder skolbussen och vilka anslutande bussar och tåg de använder.

Ni är också välkomna på kommande HAFF-möte, där vi bland annat kommer att diskutera detta, eller så kan ni mejla harmannus@menninga.se

HAFF möte

Den 11:e december 2019 mellan kl 18 och ca kl 20 är det dags igen för ett HAFF-möte (på rektorskontoret).

Fokuset kommer att ligga på de nya projekt vi håller på att starta upp (som t ex skolbussprojektet och HAFF-websidan) och nya föräldraworkshop och andra aktiviteter.

Men vi kommer också dra igång med förberedelser för årsmötet, som kommer den 29:e januari. Vi behöver förslag på nya styrelseledamöter mm. och se igenom stadgarna, så att de passar dagens behov.

Mötets dagordning hittar ni här.

Alla föräldrar är varmt välkomna och även när man inte kan komma går det bra att lämna synpunkter till kontakt@lundswaldorfforaldrar.se

Årsmöte

Den 29 januari är HAFF:s årsmöte. Inbjudan med dagordning kommer i början av nästa år, men eftersom vi planerar att göra kvällen extra trevlig kan det vara bra att redan nu reservera kvällen.

Styrelse

Efter sommaren förlorade HAFF några styrelse-medlemmar. På kommande årsmöte behöver vi välja in nya styrelsemedlemmar, ny valberedning, med mera.

Föräldrar som vill bli aktiva och hjälpa oss vidareutveckla HAFF får gärna kontakta oss på kontakt@lundswaldorfforaldrar.se eller komma förbi på nästa HAFF-möte.

Med vänlig hälsning

Harmannus Menninga (ordförande)
Peter Polfeldt (kassör)
Malin Stenberg Hamilton
Lisa Andersson
Per Lindström (revisor)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *