HAFF Infobrev – jan 2020

HAFF Infobrev – jan 2020

Efter en förhoppningsvis lugn och trevlig julledighet är det dags för nya tag i ett nytt år. För HAFF:s del börjar vi året med ett årsmöte i slutet av månaden. Infobrevet handlar därför framförallt om saker som rör just årsmötet, men vi vill även berätta att barnen i klass 7 planerar att ha en klädloppis på vårfesten, läs mer om det längst ner.

För att en föräldraförening ska fungera och kunna representera föräldrarna i olika frågor, är det viktigt att man har ett tydligt mandat från föräldrarna. Detta mandat får man genom en bra och öppen dialog med så många föräldrar som möjligt och det är något som vi jobbar mycket med.

Med ett högt deltagande på årsmötet kan föräldrarna på ett bra sätt visa vilket mandat vi har att representera er. Vi hoppas därför att så många som möjligt kan komma på årsmötet.

Fika till årsmötet

Innan mötet börjar vi med fika och lite mingel. Vi bad klass 7 att baka fika till mötet, så vi har stora förhoppningar på härliga hembakta bullar och kakor.

Kallelse till årsmöte

Den 29e januari kl. 18:00 är det HAFF:s årsmöte, mötet hålls på Säteriet i Hardeberga. Alla föräldrar med barn på Lunds Waldorfskola, Waldorflekskolan i Hardeberga och barnträdgården Solvinden är hjärtlig välkomna på årsmötet.

På årsmötet vill vi berätta om de olika projekt vi har startat upp förra året, som

  • Skolbussprojektet (med skolbusskartan)
  • Kontaktgrupp för föräldrar till barn med speciella behov
  • mm

Och vi behöver även uppdatera stadgarna på vissa ställen, så att de stämmer överens med dagens verksamhet.

Även skolans rektor är inbjuden och får möjligheten att berätta om skolan.

Vi vill också ha en öppen diskussion med er över hur HAFF kan vara en relevant förening för föräldrarna, skolan och lekskolorna, och vad era förväntningar och behov är.

Valberedning till ny HAFF-styrelse

På förra årsmötet valdes ingen ny valberedning. Därför uppmanar vi alla som vill vara aktiva inom HAFF och kan tänka sig vara med i styrelsen att anmäla sig till kontakt@lundswaldorfforaldrar.se. Det behövs även en ny valberedning till kommande året.

Transport till årsmötet

Vi vet att det kan vara svårt att komma till Hardeberga på kvällen utan bil. Därför hjälper vi gärna till. Hör av er till kontakt@lundswaldorfforaldrar.se om ni behöver hjälp med att komma till årsmötet.

Klädloppis klass 7

Till vårfesten i år tänkte klass sju organisera en loppis, så om ni sätter igång med vårstädningen får ni gärna spara kläder och saker som är i fint skick så att klassen kan sälja det på vårfesten. Att organisera en loppis går fint ihop med hemkunskapens moment om bytesekonomi och återbruk och känns som ett bra sätt för klassen att tjäna pengar till klasskassan.

När vårfesten närmar sig kommer vi ut med mer info om hur och var man kan lämna in kläderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *