Om oss

HAFF är föräldraföreningen för alla med barn på Lunds Waldorfskola, Waldorflekskolan i Hardeberga och Waldorfbarnträdgården Solvinden i Lund

Vi verkar för och med alla föräldrar och därför behöver man inte anmäla sig för att bli medlem i HAFF. Vi har inte heller medlemsavgifter (eller medlemslistor för den delen). Det räcker med att ha barn på våra (lek)skolor.

Som föräldrar vill vi hjälpa skolan att vara den skola vi har valt till våra barn. Det kan vi göra genom att räcka ut en hjälpande hand med praktiska saker, som trädgårdsarbete, organiserande av aktiviteter eller annat som skolan har behov av just då.

Men det kan också vara att hålla skolan uppdaterad om föräldrarnas tankar/åsikter och hjälpa till med förbättringar. Som föräldraförening vill vi kunna föra föräldrarnas talan.

Minst lika viktig är det att ha en bra gemenskap mellan föräldrarna, barnen och skolan. Därför organiserar vi olika aktiviteter, föreläsningar och workshops. Tanken är att skapa mötestillfällen för föräldrar – med varandra och med skolan, samt öka förståelsen för den pedagogik som gör skolan till vad den är.